BIFF 2011

Reagan

2011 • 1t 45m • USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Reagan
Regi
Eugene Jarecki
"Don't be afraid to see what you see"

I dag rangeres Ronald Reagan som en av tidenes mest populære amerikanske politikere. Mellom 1981 og 1989 var han som USAs førtiende president imidlertid svært kontroversiell - avskydd og latterliggjort av noen, beundret av andre. Før Reagan ble president var han guvernør i California, og før det igjen, radio-, tv-, og filmskuespiller. En annen av Reagans meritter er at fotballstjernen Cristiano Ronaldo er oppkalt etter ham.

REAGAN følger et av de mest bemerkelsesverdige og betydningsfulle livsløpene i amerikansk historie - fra hjembyen Dixon i Illinois, via Hollywood til Washington DC og Det hvite hus. Ved hjelp av et rikt arkivmateriale og åpenhjertige intervjuer har regissør Eugene Jarecki skapt det definitive portrettet av en mann som i stor grad var med på å forme den verden vi lever i i dag. Av alle filmene Ronald Reagan har hatt hovedrollen i, er REAGAN muligens den beste.

Regi

EUGENE JARECKI er en amerikansk forfatter og dokumentarfilmskaper fra USA med en rekke filmer om amerikansk politikk bak seg. Han har blant annet regissert THE TRIAL OF HENRY KISSINGER (2002) og den Sundance-prisbelønte WHY WE FIGHT (2006), som omhandler det militærindustrielle komplekset i USA. Jarecki var en av filmskaperne som i en serie adapterte den verdenskjente boken Freakonomics til film, og var i fjor representert på BIFF med den utsøkte og velbalanserte filmen REAGAN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}