BIFF 2003

Reconstruction

2003 • 1t 30m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Reconstruction
Regi
Christoffer Boe

Ett av årets høydepunkter og uten tvil den beste nordiske film i år er RECONSTRUCTION, regissert av Christoffer Boe. RECONSTRUCTION kan anses som en reaksjon på dogmefilmenes stygge, virkelighetsnære visuelle uttrykk. Denne fremhever det kunstige og iscenesatte, men, som fortellerstemmen sier, så kan det gjøre vondt selv om vi er klar over at det ikke er virkeligheten vi sitter og ser på.

I en film som veksler mellom intime nærbilder og kjølig blikk for omgivelsenes arkitektur, møter vi to mennesker som treffes tilfeldig i København og stormforelsker seg. Filmen utvikler seg til en labyrint av kjærlighet, filmpoesi og selvrefleksjon. I hovedrollene finner vi Maria Bonnevie og Nikolaj Lie Kaas,som spiller i de fleste danske filmer for tiden.

Regi

Christoffer Boe er født i 1974 og har fått en kjempestart på sin karriere etter eksamen fra filmskolen i 2001. Boe & Co. er en gjeng som studerte sammen der, og som foruten Boe selv består av fotograf, lyddesigner og produsent. Sammen utforsker de de filmens kunstneriske potensiale og de lagde alle skolefilmene som et team, før de debuterte med RECONSTRUCTION i Cannes i år, hvor den vant den gjeve Camera d'Or for beste debut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}