BIFF 2010

Red

2010 • 1t 51m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Regi
Robert Schwentke
Enda en tegneseriefilmatisering – enda en actionfilm i toppklasse!

RED er basert på tegneserieren ved samme navn skrevet av Warren Ellis og tegnet av Cully Hamner. Vi møter Frank, Joe, Marvin og Victoria - alle tidligere toppagenter i CIA som nå nyter sin stille pensjonisttilværelse. Men som i deres fordums dager skal det vise seg at idyllen ikke varer lenge. CIA  har innsett at de gamle agentveteranene vet for mye og starter en aksjon for å ta dem av dage. Det hele starter den dagen Frank får besøk av en spenstig leiemorder og livet igjen begynner å minne om den actionfylte fortiden. For å stoppe aksjonen begir Frank og hans tidligere arbeidskollegaer seg ut på en halsbrekkende reise for å ta seg inn i CIAs hovedkvarter hvor de kommer til å avdekke en av de største konspirasjonene i regjeringens historie.

Der hvor Ellis og Hamners tegneserier er spekket med brutale voldsscener, henter denne actionfylte komedien sin styrke i store mengder humor og et flott skuespillerensemble. Det er med andre ord grunn til å tro at mange vil finne noe å glede seg over i denne stjernespekkede storfilmen.

Regi

Robert Schwentke (1968) er en tysk regissør fra Stuttgart som har utdannelse fra American Film Institute. Han skrev og regisserte for tysk fjernsyn i flere over, før han i 2002 skrev og regisserte sin første spillefilm, TATTOO. I 2003 regisserte han Jodie Foster i filmen FLIGHTPLAN og i 2009 regisserte han THE TIME TRAVELER’S WIFE basert på romanen med sammen navn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}