BIFF 2007

Redacted

2007 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Redacted
Regi
Brian De Palma
Dette krigsdokumentet fra Brian De Palma vant Sølvløven for Beste regi i Venezia i september

Da Brian De Palma i fjor ble spurt om han ville lage en film med det nyeste digitale utstyret for å utforske dets estetiske muligheter, svarte han med å begå dette sterke innlegget mot krigen i Irak. Her kommer man nær inn på de ulike soldatene i en tropp som befinner seg i Irak og som begår overgrep mot en 14 år gammel jente før de dreper henne og flere av familiemedlemmene. I likhet med THE MARK OF CAIN bygger også denne filmen på faktiske hendelser. Rettssaken mot den ene av soldatene er nettopp fullført og endte i en livstidsdom.

Den digitale teknologi kan medføre et paradigmeskifte i filmenes estetiske form og formspråk. REDACTED er en film som går svært langt i å gi en formmessig autentisitet og nærhet til hendelsene den dokumenterer. Flere av soldatene vi møter har sine egne kameraer med seg i felt og i brakken, slik at filmen blir et konglomerat av fortellinger hvor hendelsene ses fra forskjellige innfallsvinkler.

Regi

Brian De Palma (Newark 1940) er en av Hollywoods mest kjente nålevende regissører. Han begynte å lage film 20 år gammel og er mest kjent for filmer som THE WEDDING PARTY (1969), SISTERS (73), PHANTOM OF THE PARADISE (74), OBSESSION (76), CARRIE (76), THE FURY (78), DRESSED TO KILL (80), BLOW OUT (81), SCARFACE (83), THE UNTOUCHABLES (87), CASUALTIES OF WAR (89), THE BONFIRE OF VANITIES (90), CARLITO'S WAY (93), MISSION IMPOSSIBLE (96) SNAKE EYES (98) og fjorårets BIFF-film THE BLACK DAHLIA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}