BIFF 2004

Reisen mot havet

2003 • 1t 20m • Argentina / Uruguay

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
El Viaje hacia el mar
Regi
Guillermo Casanova

REISEN TIL HAVET er en varm roadmovie fra en svunnen tid i Uruguay. En gruppe menn er på vei gjennom landsbygda for å få sett havet. Vi møter den sjefete Rodríguez, fåmælte Quintana, kyske Rataplán, morsomme gamle Siete y Tres Diez, og en mystisk fremmed. REISEN MOT HAVET er karakterdrevet og stillferdig. Dynamikken og samholdet i gruppen blir det primære, og REISEN MOT HAVET levner publikum med en behagelig følelse som varer til langt etter rulletekstene.

Handlingen utspiller seg i en gyllen periode i Uruguays historie. Livet var enkelt, landet hadde slått Brasil i fotball og blitt verdensmester for andre gang, og lykken fantes i de nære tingene. Senere fulgte en periode med politiske uroligheter og økonomiske kriser som endte i et politisk diktatur fra 1973 til 1984.

REISEN TIL HAVET er basert på en roman av den høyt aktede forfatteren Juan José Morosoli. Filmen er vakkert fotografert, og er en fortryllende fortelling fra en verden som på mange måter dessverre er ulik vår egen.

Regi

Guillermo Casanova ble født i Montevideo i 1963. Han debuterte som regissør med dokumentaren MAMÁ ERA PUNK i 1988, og REISEN TIL HAVET er hans første spillefilm som regissør. Som klipper har han bidratt på blant annet UNA FORMA DE BAILAR (1997), og på dokumentaren DONDE HÁBIA LA PUREZA IMPLACABLE DEL OLVIDO (1998). I tillegg til å regissere har også Casanova skrevet manus til REISEN TIL HAVET, som ble hedret ved årets filmfestival i Miami.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}