BIFF 2002

Reisen til Kafiristan

2001 • 1t 40m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Die Reise nach Kafiristan
Regi
Donatello Dubini & Fosco Dubini

REISEN TIL KAFIRISTAN beretter om to sveitsiske kvinner som drar til den fjerne Kafiristandalen, nord for Kabul i Afghanistan like før utbruddet av andre verdenskrig. Begge hadde sine ulike motiver for å komme seg vekk fra Europa. Eva Maillart var etnolog og dro av sted for å studere nomadenes liv. Forfatteren Annemarie Schwarzenbach hadde nylig avsluttet sitt opphold på rusklinikk og ville dra dit for "å finne seg selv". Sistnevnte gjorde flere forsøk på å innlede et forhold til den andre. Senere forelsket hun seg i en ung kvinne, hvis far var en høyerestående dignitær.

REISEN TIL KAFIRISTAN er - i tillegg til gode karakterstudier - også breddfull av nydelige kamerabilder i fantastiske landskap.

Regi

Donatello (1955) og Fosco (1954) Dubini er begge født i Zürich og gikk på filmakademiet der. De studerte teater, film og fjernsynsfag i Köln, hvor de fremdeles befinner seg. Brødrene har vært medlemmer av Zürich Filmkollektiv og er nå tilknyttet Kölns regissørkollektiv Der Andere Blick. BIFF 2002 presenterer også deres dokumentarfilm THOMAS PYNCHON.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}