BIFF 2012

Rekonstruksjon av en familie

2012 • 0t 36m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Rekonstruksjon av en familie
Regi
Charlotte Røhder Tvedt
Fortidsforhandlinger.

Det var en skilsmisse som så mange andre; traumatisk og trist for familien på fire, men i det store bildet kun en dråpe i det statistiske havet. Tjue år senere gjenforteller familiemedlemmene sine minner. Hvordan var det egentlig? Hvorfor gikk det galt? Og hvordan har minnene forandret seg over tid? Med familiens fortellinger som lydspor rekonstruerer filmen de visuelle minnene, og prøver å fange fortiden gjennom lyset fra nåtiden.

REKONSTRUKSJON AV EN FAMILIE er en film om historiene vi forteller oss selv og hverandre – en film om hvordan vi sorterer minner og bruker tradisjonelle narrative strukturer for å fremforhandle fortellinger om fortiden som vi i fellesskap kan være enige om. Men på et dypere plan er det også en film om et samfunn i endring, hvor de tradisjonelt sett solide ekteskaps- og familieinstitusjonene slår sprekker og skaper ringvirkninger både for hvordan vi forstår samfunnet rundt oss – og oss selv og vår egen rolle i det.

Regi

CHARLOTTE RØHDER TVEDT er en norsk regissør og produsent som arbeider hos Medieoperatørene, et produksjonsselskap som har skapt en rekke prisvinnende filmer med en unik og karakteristisk signatur. RØHDER TVEDT har tidligere regissert FROM PRISON TO PARLIMENT (2008) og THE INTERVIEW (2006).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}