BIFF 2008

Religulous

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Religulous
Språk
Engelsk
Regi
Larry Charles
Den amerikanske standupkomikeren Bill Mahers skjeve blikk på moderne religionsutøvelse

I hjemlandet er den amerikanske standupkomikeren Bill Maher velkjent for sitt noe anstrengte forhold til organisert religion. Mahers påstand er at religion er en nevrologisk lidelse, og i RELIGULOUS tester han og regissør Larry Charles ut denne hypotesen i møte med et stort antall mer eller mindre anerkjente trosfelleskap og øvrighetspersoner. I tillegg til "the usual suspects" møter Maher representanter for Jews for Jesus, polygamister, satanister, hasidiske lærde og Rael, grunnleggeren av og lederen for Raelismen.

Filmens fokus er ikke å forstå religionene, men snarere å undersøke de mange selvmotsigende, ulogiske, komiske og – i visse tilfeller – riv ruskende gale aspektene av moderne religionsutøvelse og -forståelse. Mahers sjarmerende, undergravende stil minner om en blanding av Michael Moore og tittelkarakteren fra regissør Larry Charles forrige film BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN. Dette er garantert en av årets morsomste dokumentarfilmer!

Regi

Larry Charles (f. 1956) var en av de mest sentrale manusforfatterne under de fem første sesongene av "Seinfeld" og er i dag en av de viktigste regissørene for Larry Davids "Ingen grunn til begeistring". Han har også skrevet for "Mad About You" og "Entourage", og i 2003 regisserte han spillefilmen MASKED AND ANONYMOUS som han skrev sammen med hovedrolleinnehaver Bob Dylan. Det store gjennombruddet fikk han imidlertid da han regisserte BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN (2006).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}