BIFF 2009

Reporter

2008 • 1t 30m • USA / Kongo

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Reporter
Regi
Eric Daniel Metzgar
En spennende og reflektert dokumentarfilm om hva som er i ferd med å skje med avisjournalistikken

Fysisk format har det tøft for tiden, fysisk tilstedeværelse likeså. Papiravisens død har lenge vært rett rundt hjørnet. Om den faktisk inntreffer er ikke sikkert, men konsekvensene er over oss allerede. Blant annet er utenriksreportere blitt en real luksus få kan unne seg. Når verdensbildet vårt stadig oftere baseres på tredjehåndskommentarer, tiendehåndskilder og ren synsing med eller uten politisk agenda, hvor lenge har da sannhetsbegrepet igjen å leve? NTB/Reuters er den eneste reporteren vi daglig leser noe av, men det finnes altså fortsatt noen som bruker alle sansene sine til å samle nyheter.

Nicholas D. Kristof har vunnet Pulitzer-prisen og har egen spalte i New York Times. Han spilte en stor rolle i formidlingen av historier fra Darfur, før hele verden innså at der var ugler i mosen. I 2007 reiste han til Kongo – den Demokratiske Republikken – og i dag vet selv vi hva han skulle der. Eric Metzgars enestående dokumentar følger Kristof til nyhetenes mørke hjerte, og gir en uunnværlig innsikt i fremtidens journalistikk.

Regi

Eric Daniel Metzgar er en amerikansk dokumentarfilmregissør som debuterte med THE CHANCES OF THE WORLD CHANGING i 2006. I 2009 er han aktuell med både REPORTER og LIFE. SUPPORT. MUSIC.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}