BIFF 2002

Respiro

2002 • 1t 35m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Respiro
Språk
Italiensk
Regi
Emanuele Crialese
Manus
Emanuele Crialese
Foto
Fabio Zamarion
2 priser ble det til RESPIRO under filmfestivalen i Cannes, og flust med anbefalinger har blitt den vakre filmen til del: "ren mentalmedisin for frostskadde nordmenn. Sensuell, vakker og varm. (..) Respiro anbefales dermed på det aller aller varmeste. For meg blir dette uten tvil julens høydepunkt" sa Mikal Olsen Lerøen på NRK.

Lampedusa er en liten øy i Middelhavet nær Sicilia, hvor innbyggerne lever av å fiske. Der bor Grazia med mannen Pietro, deres tenåringsdatter og to sønner. Mennene i landsbyen jobber på sjøen, mens kvinnene bearbeider fisk på fabrikken på land. Innbyggerne har det moro på lørdagskveldene For enkelte kan landsbylivet være like grusomt som det er hjertevarmt og like kvelende som det er sjarmerende. Dette er tilfellet for Grazia, som er en kjærlig vimsete mor med holdninger som er for liberale for resten av befolkningen på øyen. Mannen støtter sin kone, men oppførselen hennes skaper sterke meninger og mistolkes lett. Mannens familie får det for seg at Grazia trenger medisinsk behandling i Milano, noe hun nekter å være med på. Sønnen Pasquale finner en annen løsning, slik at de kan bevare et nært forhold. RESPIRO ble godt mottatt under årets filmkritikeruke i Cannes, hvor den vant både Grand Prix og Young Critic's Award.

Regi

Emanuele Crialese (1965) er fra Roma og har studert film ved Tish School of the Arts ved New York University. Han regisserte og produserte sin første spillefilm ONCE WE WERE STRANGERS i 1998, og ble prisnominert ved flere festivaler og prisvinner i New York Film Festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}