BIFF 2002

Rettsakene mot Henry Kissinger

2002 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Trials of Henry Kissinger
Regi
Eugene Jarecki

Her får vi se filmmateriale som aldri har vært offentlig tilgjengelig, utdrag fra nedgraderte regjeringsprotokoller, og avslørende intervjuer med nøkkelpersoner fra Kissingers år i Det hvite hus. Filmen utforsker anklagene mot den tidligere utenriksministeren og nobelprisvinneren - er han også en krigsforbryter? Tre alvorlige hendelser står sentralt i denne dokumentaren; Amerikanernes hemmelige bombing av Kambodsja i 1969; den amerikanske velsigningen av Indonesias folkemord i Øst-Timor i 1975 og attentatet på Chiles president Salvador Allende i 1970.

RETTSAKENE MOT HENRY KISSINGER tar også for seg Kissingers mulige sabotasje av Vietnam-fredsforhandlingene i Paris i 1969. Gikk Nixons planlagte gjenvalg på bekostning av et mulig fredsresultat?
Vi møter innsidere som Alexander Haig, Seymour Hersh, Christopher Hitchens; Walter Isaacson, William Safire, Brent Scowcroft og mange andre.

 

Regi

Eugene Jarecki er uavhengig filmskaper fra New York. Han arbeider som manusforfatter, regissør og produsent for fiksjonsfilmer, musikkvideoer, dokumentarer, reklamefilm og teateroppsetninger.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}