BIFF 2011

Reunion - Ten Years After the War

2011 • 1t 12m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Reunion - Ten Years After the War
Regi
Jon Haukeland
Hva skjer hvis serbere og albanere samles for å diskutere hva som egentlig skjedde under krigen?

I 1999 møttes en gruppe unge serbere og albanere for å diskutere situasjonen i Kosovo. Ti dager senere startet NATO bombingen av Balkan og gruppen spredd for alle vinder. Albanerne ble fordrevet av serbiske styrker, for så å vende tilbake til et land i ruiner. Serberne, som før hadde posisjoner støttet av makten i Beograd, manglet plutselig beskyttelse og flyktet fra den albanske hevnen.

I 2010 møtes gruppen igjen. Krigen har satt sine spor i begge leirer, og oppfatningene av bombingen i 1999 er svært ulike. Klarer partene å se forbi det de har opplevd og få i gang igjen den dialogen de innledet for ti år siden? Sterke følelser er i sving på begge sider. Mange bærer nag, og diskusjonen omkring skyld skaper høy temperatur. Spørsmålet er om forsoning er mulig.

Regi

Jon Haukeland (f. 1973) er en norsk regissør og manusforfatter. Han har laget dokumentarfilmer og vært programleder i U på NRK. Han fikk gode kritikker for dokumentarfilmen MANNEN SOM ELSKET HAUGESUND (2004), om en jødisk handelsmann fra Haugesund som sendes i døden i Tyskland under krigen. Haukeland står også bak kortfilmen ELVA BAK HUSET (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}