BIFF 2010

Revolución

2010 • 1t 45m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Revolución
Regi
Team Revolución
Ti av Mexicos beste regissører utfordrer betydningen av den meksikanske revolusjon etter hundre år

Den meksikanske revolusjonen brøt løs i 1910 og meksikansk film feirer med å slippe løs sine beste regissører med hver sin kortfilm om hva revolusjon betyr for dem. Filmene holder høyt nivå og viser spennvidden og spensten i en av de absolutt fremste filmindustriene i Amerika. Vi ser ulike innfallsvinkler til revolusjonen og får et tydelig bilde av at unge meksikanere på 2000-tallet ikke har noe blindt, positivt forhold til Reolusjonen med stor R. Desillusjon, desperasjon, aggresjon og nostalgi gjennomsyrer REVOLUCIÓN.

Estetisk er filmene en nytelse, og de utfordrende narrative virkemidlene holder spenningen oppe gjennom alle bidragene. Med subtile virkemidler avslører de en revolusjon som har hengitt seg til korrupsjon, dobbeltmoral og opportunisme. Snarere enn en hyllest har dette prosjektet til Gael García Bernal og Diego Luna blitt en frustrasjonsfanfare over en revolusjon som aldri innfridde. Like fullt framstår det som en hyllest til et av verdens mest spennende filmland.

Regi

REVOLUCIÓN er laget av ti av de mest profilerte og spennende meksikanske regissørene som har gjort seg bemerket på internasjonale filmfestivaler de siste årene: Mariana Chenillo, Fernando Eimbcke, Amat Escalante, Gael García Bernal, Rodrigo García, Diego Luna, Gerardo Naranjo, Rodrigo Plá, Carlos Reygadas og Patricia Riggen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}