BIFF 2010

Richard Garriott: Man on a Mission

2010 • 1t 34m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Richard Garriott: Man on a Mission
Regi
Mike Woolf
Drømmen om verdensrommet – oppfylt

Richard Garriott er en fremgangsrik dataspillutvikler og entrepenør. Han er også sønn av Owen K. Garriott, astronauten som i 1973 satte rekorden for lengste opphold i rommet. Gjennom hele oppveksten drømte Richard Garriott om å følge i farens fotspor, men han innså tidlig at hans dårlige syn betød at han neppe ville få turen spandert av NASA. Unge Garriott ga likevel ikke opp drømmen om verdensrommet. I takt med at han gradvis begynte å bygge seg opp en formue via salg av egenproduserte dataspill, begynte han også å interessere seg for mulighetene for romturisme. I MAN ON A MISSION ser vi drømmen bli til virkelighet.

RICHARD GARRIOTT – MAN ON A MISSION følger Garriott gjennom astronauttreningen, opp i rommet og tilbake igjen. Filmen gir et fascinerende innblikk i astronautenes forberedelser, og Garriotts egne opptak fra Den internasjonale romstasjonen gir et unikt innblikk i livet i verdensrommet. Dette er et must for alle med et snev av interesse for romfart.

Regi

Amerikanske Mike Woolf startet sin karriere som tekstforfatter for reklamebyrå, men sluttet i jobben i 2001 for å gjøre alvor av sin hobby - dokumentarfilmskaping. Han realiserte drømmen som regissør og produsent for flere kortdokumentarer, før Woolf i 2010 premierte sin første helaftens dokumentar, RICHARD GARRIOT: MAN ON A MISSION.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}