BIFF 2009

RIP: A Remix Manifesto

2009 • 1t 20m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
RIP: A Remix Manifesto
Regi
Brett Gaylor
Førr det handle om å kopiere

Filmskaper og internett-aktivist Brett Gaylor har med RIP: A REMIX MANIFESTO sydd sammen et manifest for hvordan dagens opphavsrettslover skal rives ned. Resultatet er et flammende innlegg om alt Gaylor mener er galt med dagens internasjonale opphavsrettlover og, i ytterste konsekvens, hvordan han mener opphavsretten knebler ytringsfriheten.

Med musikeren og mashup-artisten Girl Talk som sentrum og utgangspunkt, setter Gaylor seg fore å endre dagens opphavsrettslover og tilpasse dem en digital tidsalder. Gaylor stiller spørsmål ved hvordan en musiker kan være kriminell når han mikser sammen ørsmå, ugjenkjennelige biter av musik til å skape nye verk og hevder at dagens lover hindrer nyskaping, og i samme åndedrag gjør tusenvis av databrukere verden over til kriminelle. Krydret med intervjuer med artister, politikere, jurister og forbrukere trekker Gaylor filmen sammen i en stor mash-up-dokumentar om opphavsrett, kreativitet og muligheter. RIP er et spennende bidrag i opphavsrettsdebatten, som i disse Pirate Bay-tider, blir stadig mer aktuell.

Regi

RIP: A REMIX MANIFESTO er filmskaperen Brett Gaylors debut som dokumentarfilmskaper. Gaylor er mannen bak nettsiden opensourcemedia.org, hvor brukerne oppfordres til å remikse sine filmer sammen med andre brukere og skape nye versjoner av RIP.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}