2021 • 1t 15m • Australia

112 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Jennifer Peedom, Joseph Nizeti
Manus
Jennifer Peedom, Joseph Nizeti, Robert Macfarlane
Foto
Yann Arthus-Bertrand, Sherpas Cinema, Ben Knight, Peter McBride, Renan Ozturk
Produsent
Jo-anne McGowanm, Jennifer Peedom, John Smithson
En majestetisk dokumentar om elver og sivilisasjon

Det er vanskelig å overvurdere den betydning elver har hatt for menneskeheten og livet på jorden som sådan. Elvene er planetens blodårer, og få ting har hatt større innvirkning på hvor mennesker opp gjennom historien har bosatt seg og innrettet livene sine. Denne livgivende kraften er årsaken til at menneskeheten har tilbedt elver som guder, men takket være den teknologiske utviklingen er det i dag menneskene som kontrollerer elveløpene snarere enn elvene som dikterer menneskenes livsløp.

Med sine forbløffende bilder, symfoniske lydspor og fortellerstemme besørget av Willem Dafoe, kan Jennifer Peedoms nye film sees som en tematisk og åndelig oppfølger til BIFF-favoritten MOUNTAIN fra 2017. Dette er en eksepsjonelt vakker dokumentarfilm som tar for seg økologi i et historisk og filosofisk makroperspektiv, og som åpner våre øyne for elvenes betydning for menneskelig sivilisasjon og lar oss se det vi tidligere tok for gitt med nye øyne og en dypere forståelse.

OBS: Visningen onsdag 27. oktober er en babykino-visning tilpasset familier med baby.

Regi

Jennifer Peedom (Australia) Filmografi: MOUNTAIN (BIFF 2017), SHERPA (2015), LIVING THE END (2011), SOLITARY ENDEAVOUR ON THE SOUTHERN OCEAN (2008), MIRACLE ON EVEREST (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}