BIFF 2008

RocknRolla

2008 • 1t 57m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Rocknrolla
Språk
Engelsk
Regi
Guy Ritchie
Manus
Guy Ritchie
Guy Ritchie gjør det han gjør best

Guy Ritchie er tilbake i god gammel form med en film som både stilistisk, tematisk og kvalitetsmessig fortjener å nevnes i samme åndedrag som LOCK, STOCK AND TWO SMOKING BARRELS og SNATCH.

En russisk gangster har en utspekulert eiendomssvindel på gang, og Londons underverden er ivrige etter å få sin del av kaka. Både den etablerte mafiaen, de unge oppkomlingene og lurvete småtyver kaster seg inn i jakten på millionutbyttet. Suspekte allianser inngås over en lav sko, men alle har sin egen agenda. Slik blir det naturlig nok bråk av – spektakulært, voldelig og humoristisk bråk. Filmen leker med virkelige skikkelser (Pete Doherty, Roman Abramovitsj etc.), og den imponerende rollelisten byr på navn som Gerard Butler, Thandie Newton, Idris "Stringer Bell" Elba og Chris "Ludacris" Bridges. ROCKNROLLA er en rett høyre av en film fra kongen av moderne gangsteraction. Denne vil du ikke gå glipp av.

Regi

Guy Ritchies spillefilmdebut LOCK, STOCK AND TWO SMOKING BARRELS (1998) tok både Storbritannia og resten av verden med storm, og viste at det fortsatt var liv i den britiske gangsterfilmen. Ritchie fulgte opp med SNATCH i 2002, en film bygget over samme lest, men dyrere, morsommere og med flere hollywoodstjerner på rollelista. Så gikk han hen og giftet seg med Madonna, som han lagde et knippe musikkvideoer og kortfilmer for. Deretter fulgte spillefilmene SWEPT AWAY (2002) og REVOLVER (2005), som ble noe lunknere mottatt av både kritikere og publikum. ROCKNROLLA er Ritchies femte spillefilm og viser at han fortsatt er en mann å regne med.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}