BIFF 2016

Rodnye (Close Relations)

2016 • 1t 52m • Estland / Latvia / Tyskland / Ukraina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Rodnye (Close Relations)
Språk
russisk/ukrainsk
Undertekster
engelsk
Regi
Vitalij Manskij
Manus
Vitalij Manskij
Foto
Alexandra Ivanova
Produsent
Natalya Manskaya, Guntis Trekteris, Simone Baumann, Marianna Kaat
Ukraina etter revolusjonen

I RODNYE (CLOSE RELATIONS) reiser Vitalij Manskij på kryss og tvers av Ukraina for å skildre samfunnet etter revolusjonen på Maidan-plassen. Manskij er selv født og oppvokst i Sovjetunionens Ukraina, men dro til Moskva for å studere og ble værende der. Da Sovjetunionen falt, ble han russisk statsborger, men slekten hans bor fortsatt spredt rundt i Ukraina. Noen bor i Lviv, vest i landet mot den polske grensen, noen i Sevastopol på Krimhalvøya, og noen har sitt hjem i Odessa ved Svartehavet, et sted som har nære bånd til Donetsk som nå er en del av separatistenes område. Familien danner et sammensatt bilde av Ukraina, den ukrainske identiteten, og konflikten som preger landet.

Revolusjonen i 2014 endret Ukraina drastisk, og Manskij er på jakt etter årsaken til konflikten som ikke bare splittet hans hjemland, men også familien hans. Med utgangspunkt i dagens kriserammede Ukraina tar filmen for seg det historiske bakteppet – nemlig konfliktens røtter i nasjonens århundrelange og svært tette forhold til Russland.

 

Festivalgjest: Regissør Vitalij Manskij

Regi

Vitalij Manskij (Russland/Ukraina, 1963) Filmer i utvalg: UNDER THE SUN (vises på BIFF i år), PIPELINE (BIFF 2013), MOTHERLAND OR DEATH (2011), VIRGINITY (2008), TENDER'S HEAT: WILD WILD BEACH (BIFF 2007), GAGARIN'S PIONEERS (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}