BIFF 2007

Roger og jeg

1980 • 1t 31m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Roger & Me
Regi
Michael Moore
Michael Moores gjennombrudd kom med denne jakten på General Motors direktør.

Regissøren Michael Moore kommer fra bilstaten Michigan, nærmere bestemt byen Flint, USAs ubestridte bilhovedstad. Her ble General Motors grunnlagt, og konsernet skapte en by og et samfunn som var var bygget opp om dette ene: å lage biler. På begynnelsen av 80-tallet begynte amerikansk bilindustri å stagnere, og etter noen år stengte General Motors fabrikkene i USA og flyttet dem til Mexico hvor lønningene var mye lavere. Av Flints befolkning på 150.000 ble 35.000 arbeidsledige på få år. Samfunnet gikk nærmest i oppløsning og kriminaliteten bredte om seg. Flint ble i et amerikansk ukeblad utpekt som det nest verste sted å bo i USA.

Michael Moore hadde altså god grunn til å ta for seg direktøren for GM – men han fikk aldri møte ham – påstår han i denne filmen, som gjorde Moore verdensberømt som en dokumentarist som gikk nye veier og ikke skjulte sine subjektive synspunkter.

Men er han den helten alle ynder å se i ham, eller er hans metoder kanskje litt over streken for hva vi kan akseptere? Se den nye dokumentarfilmen PÅ SPORET AV MICHAEL MOORE og døm selv.

Regi

Michael Moore (Flint – eller der omkring, 1954) jobbet i bilindustrien i Flint før han fant det bedre å bli journalist i San Francisco i et tidsskrift som han ble sparket fra på grunn av at han mente terrenget ikke stemte med kartet. Men han fikk en liten forsmak på det å stå foran kamera og intervjue folk – og siden ble han multimilliardær på blockbuster-dokumentarer som ingen annen. Vi nevner i fleng BOWLING FOR COLUMBINE (2002), FAHRENHEIT 9/11 (04) og nå sist SICKO (07)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}