BIFF 2012

Room 237

2012 • 1t 42m • USA

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Room 237
Regi
Rodney Ascher
Hva skjuler seg i Ondskapens hotell.

I 1980 kom en av de mest hyllede Stephen King-adapsjonene av alle, nemlig Stanley Kubricks strålende psykologiske grøsser ONDSKAPENS HOTELL. Over tretti år senere diskuteres fortsatt skjulte betydninger, spekulasjoner og mysterier. Tradisjonelt har publikummet delt seg mellom to poler: de som ser på den som en essensiell sjangerfilm, og de som mener den er undermåls til Kubrick å være.

Dokumentaren ROOM 237 viser derimot til det som ligger mellom disse to polene, nemlig de fansene som mener å ha dechiffrert ONDSKAPENS HOTELLs hemmelige beskjeder – meldinger om folkemord, konspirasjoner og historie. ROOM 237 føyer sammen fakta og fiksjon gjennom intervjuer med ONDSKAPENS HOTELL-fans og akademikere som forfekter disse teoriene. I sentrum står fem svært forskjellige synspunkter på filmen, fortalt via voiceovers, filmklipp, animasjon og dramatisering, i en mangefasettert dekonstruksjon av denne grøsserklassikeren. ROOM 237 drar publikum med inn i en labyrint av endeløse omveier og blindveier. Enhver ONDSKAPENS HOTELL-fan bør få med seg denne dokumentaren.

Regi

RODNEY ASCHER er en amerikansk regissør, filmfotograf og produsent. Før ROOM 237 har han regissert en rekke kortfilmer, samt flere episoder av komiserien «THE VERY FUNNY SHOW» (2007). ROOM 237 er hans første fullengdes dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}