2017 • 1t 43m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Rumble: The Indians Who Rocked the World
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Catherine Bainbridge, Alfonso Maiorana
Manus
Catherine Bainbridge, Alfonso Maiorana
Foto
Alfonso Maiorana
Produsent
Christina Fon, Lisa M. Roth, Catherine Bainbridge, Linda Ludwick
Den revolusjonerende historien om rock, pop og urfolk

Jimi Hendrix var cherokee! Iggy Pop, Quincy Jones og Tony Bennett er bare noen av de ikoniske artistene som belyser et ukjent kapittel i amerikansk musikkhistorie i denne interessante og underholdende dokumentarfilmen. Gjennom intervjuer, konsertopptak og arkivmateriale viser regissør Catherine Bainbridge hvordan USAs urfolk bidro til å forme popmusikken slik vi kjenner den, for å gi dem deres rettmessige plass i musikkhistorien. USAs historie er historien om en brutal og systematisk undertrykking av kontinentets urbefolkning, og dette gjelder også på kulturfeltet, hvor det lenge var vanlig å skjule sin urfolksavstamning, enten man het Jimi Hendrix eller Charley Patton.

RUMBLE: THE INDIANS WHO ROCKED THE WORLD er en hyllest til musikere som aldri fikk sin rettmessige plass i rampelyset, og skisserer en alternativ versjon av den amerikanske musikkhistorien. Tittelen er en referanse til en av de viktigste låtene av dem alle – Link Wrays instrumentalhit «Rumble» fra 1958, hvis umiskjennelige gitarriff la grunnlaget for moderne rock'n'roll.

Regi

Catherine Bainbridge (Canada), Alfonso Maiorana (Canada) Bainbridges filmografi: REEL INJUN (2009), SMOKE TRADERS (2012). RUMBLE: THE INDIANS WHO ROCKED THE WORLD (2017) er Maioranas regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}