BIFF 2012

Rust og bein

2012 • 2t 01m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
De rouille et d'os
Språk
Fransk
Regi
Jacques Audiard
Manus
Jacques Audiard, Thomas Bidegain
Ikke akkurat Free Willy.

Stéphanie er en tiltrekkende ung kvinne som jobber som spekkhuggertrener i Marineland i Nice. En kveld hun er ute støter hun på Ali, som jobber som dørvakt og fordriver fritiden med organiserte gateslåsskamper, i håp om at det på sikt vil lede til en karriere innen ultimate fighting. Stéphanie lar Ali kjøre henne hjem, men avslår til Alis forsmedelse å ligge med ham. Likevel blir hun fascinert og betatt av den skjødesløse mannen, som bor hos sin søster og er tilfreds med å overlate oppdragelsen av hans seks år gamle sønn til familie og naboer.

Når Stéphanie en dag får beina knust av en spekkhugger, bringes de to nærmere hverandre. Ali er den eneste personen hun kan få seg til å ringe etter ulykken, og sakte, men sikkert utvikler de et forhold som både er romantisk og profesjonelt. For i tillegg til å være Alis kjæreste, trer Stéphanie etter hvert også inn i rollen som den unge slåsskjempens manager. RUST OG BEIN er rett og slett en utrolig vellaget film som spiller på alle trådene man forventer av et medrivende og romantisk drama.

Regi

JACQUES AUDIARD er en fransk regissør, født inn i en familie godt integrert i filmbransjen. Selv om han valgte å gå veien innom litteratur og filosofi, fant han raskt tilbake og skrev manus til en rekke suksessfulle filmer før han begynte sitt virke som regissør. I 1994 regisserte han sin første film REGARDE LES HOMMES TOMBER. UN HÉROS TRÈS DISCRET (1996) var hans andre film, og for denne vant han prisen for beste filmmanus under filmfestivalen i Cannes. Også i Stockholm ble den tildelt priser, og navnet hans ble fra da av internasjonalt kjent. Både PROFETEN (2009)og MITT HJERTES TAPTE SLAG (2005)  vant BAFTA og førstnevnte ble Oscar-nominert som beste utenlandske film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}