BIFF 2008

S&M: Short and Male

2008 • 1t 26m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
S&M: Short and Male
Regi
Howard Goldberg
Dette er filmen som én gang for alle slår fast at størrelsen betyr noe

Ludwig van Beethoven, Igor Stravinskij, Gustav Mahler, Pablo Picasso og Napoleon Bonaparte: Ingen av disse mennene var over 1,70. Storhet kan åpenbart ikke måles i centimeter eller tommer, men likevel møter lave menn utfordringer i hverdagen som de fleste nok ikke ofrer en tanke. Denne humoristiske dokumentaren gir en original vinkling på et av de senere årenes mest debatterte temaer, nemlig det faktum at kvinners sosioseksuelle frigjøring nødvendigvis innebærer en diskriminering av visse typer menn. Spørsmålet er hvorvidt man kan sanksjonere denne diskrimineringen på samme måte som man gjør i tilfeller av rase- og kjønnsdiskriminering. Eller sagt på en annen måte: Kan man tvinge kvinner til å like korte menn?

I S&M: SHORT AND MALE møter vi en lang rekke lave menn som alle har det til felles at de har følt høydediskrimineringen på kroppen. Og ingen av dem er i tvil: Størrelsen betyr noe.

Regi

Howard Goldberg er en kanadisk filmklipper og regissør med erfaring fra dokumentarfilm og fjernsyn. Hans første dokumentarfilm var BEING DOROTHY (2004) som handlet om arven etter TROLLMANNEN FRA OZ og dens plass og betydning i den amerikanske folkesjelen. S&M: SHORT AND MALE er hans andre dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}