2021 • 1t 31m • Sverige

72 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
arabisk/kurdisk
Undertekster
engelsk
Regi
Hogir Hirori
Manus
Hogir Hirori
Foto
Hogir Hirori
Produsent
Antonio Russo Merenda, Hogir Hirori
Årets mest nervepirrende og sjokkerende dokumentar

I 2014 ble tusenvis av jesidi-jenter og -kvinner kidnappet av Den islamske staten og holdt som sexslaver («sabaya»). Da det såkalte kalifatet kollapset ble mange av disse kvinnene overført til den beryktede Al Hol-leiren sammen med tilfangetatte IS-soldater, og der lever mange av dem fortsatt under IS-medlemmenes kontroll. I denne spektakulært nervepirrende og actionfylte dokumentaren skildrer svensk-kurdiske Hogir Hirori arbeidet til organisasjonen Yazidi Home Center, som infiltrerer leiren for å hente jesidi-kvinnene hjem.

Å kalle dette arbeidet risikabelt er en underdrivelse, og under arbeidet med dokumentaren blir filmteamet involvert i livsfarlige redningsaksjoner og biljakter gjennom ørkenen. For jesidi-kvinnene er imidlertid ikke det å bli reddet ut av leiren en lykkelig slutt, for mange av dem går en usikker og vanskelig fremtid i møte. SABAYA er en eksepsjonelt gripende, nervepirrende og øyeåpnende dokumentar – en sjokkerende, heltemodig film du rett og slett ikke kan gå glipp av.

Denne filmen kommer på VGTV.

Regi

Hogir Hirori (Sverige/Kurdistan) Filmografi: THE DEMINER (2017), FLICKAN SOM RÄDDADE MITT LIV (2016), VICTIMS OF IS (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}