BIFF 2007

Sakuran

2006 • 1t 51m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sakuran
Regi
Mika Ninagawa
Fargefontene som pumper friskt blod inn i en lang arverekke av filmer om 1700-tallets Japan

Det har blitt laget mange filmer fra 1700-tallet i Japan, og da spesielt om de fargerike skyggesidene av livet i gamle Tokyos gledelseskvartal. I motsetning til de etterhvert velkjente geishaene var Edo-periodens oiraner ikke bare underholdere, men kurtisaner av ypperste klasse, og det er en velfortjent fremstilling de endelig får i regissør Ninagawa Mikas SAKURAN.

Vi følger Kiyoha, en rebelsk ung kurtisane som kjemper seg oppover mot toppen i det tradisjonsrike kvartalets hierarki. Hennes sterke personlighet og kresne smak når det gjelder valg av menn revolusjonerer det strikte regimet som regjerer i huset omringet av kirsebærtrær, som bare står i veien for hennes mål om absolutt frihet.

Filmen er basert på en særdeles populær japansk manga, noe man lett kan gjenkjenne i de ekstravagante scenene, de rike fargene og den friske stemningen. Mange vil kjenne igjen Anna Tsuchiya i rollen som Kiyoha, fra fjorårets KAMIKAZE GIRLS. Rockesoundtracket fra Shiina Ringo skaper en kinoopplevelse forfriskende ren for tidligere erfaringer.

Regi

Ninagawa Mika ble født i 1972 og er datteren til regissøren Ninagawa Yukio. Hun er en av Japans mest populære fotografer, og har spesialisert seg i portrettfoto, men også gjenkjennende fargerike motiver som gullfisk, blomster og landskap. SAKURAN er hennes første spillefilm, og hun har her tatt med seg mange av stillbildemotivene til film. SAKURAN ble vist i konkurranseprogrammet under filmfestivalen i Berlin.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}