BIFF 2004

Salaminas soldater

2003 • 2t 01m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Soldados de Salamina
Regi
David Trueba

Den unge forfatteren Lola har gitt opp å skrive romaner, og jobber som avisjournalist. Under research om den spanske borgerkrigen (1936-1939), kommer hun over historien om Rafael Sánchez Mazas. Han og femti andre fanger var i ferd med å bli henrettet, da Mazas klarte å rømme inn i den regntunge skogen. Det siste som ble hørt om han, var at en soldat fant ham og lot ham slippe unna. Historien Lola graver fram er full av selvmotsigelser, og veien fram mot løsningen er full av mystiske personligheter.

SALAMINAS SOLDATER er basert på den uhyre populære romanen av Javier Cercas. Regissør Trueba har tatt seg enkelte friheter i forhold til det litterære forelegget, blant annet er den unge forfatteren blitt en kvinne i filmen. Diego Luna, kjent fra OG MORA DI OGSÅ, er skrevet inn i historien som en meksikansk universitetsstudent. Et viktig tema i filmen er spanske ungdommers apati overfor sin nære historie. Lolas intervjuer med ulike personer bringer både henne og publikum et skritt nærmere det som faktisk hendte under borgerkrigen.

Regi

David Trueba (1969) begynte filmkarrieren sin som manusforfatter for AMO TU CAMA RICA (1991). Regidebuten LA BUENA VIDA (1996) vant juryens spesialpris ved filmfestivalen i Karlovy Vary. SALAMINAS SOLDATER ble vist i Un certain regard-programmet i Cannes, og vant prisen for beste manus under filmfestivalen i København.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}