Hennes frustrasjon og drømmer fikk utløp gjennom poesi, og p..." /> Hennes frustrasjon og drømmer fikk utløp gjennom poesi, og p..."/> Hennes frustrasjon og drømmer fikk utløp gjennom poesi, og p...">

2013 • 1t 30m • England / India

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Salma
Språk
Tamilsk m/eng. tekst
Undertekster
Engelsk
Regi
Kim Longinotto
Manus
Ollie Huddleston
Foto
Kim Longinotto
Produsent
Kim Longinotto
Poesi i husarrest

Da Salma var tretten år endret livet seg drastisk. Hun fikk ikke lenger forlate huset, og ble tvunget til å slutte på skolen. Lenge kjempet hun mot et arrangert giftemål, og ble blant annet innelåst i kjelleren av familien for å få opprørsviljen tøylet. Etter åtte års innbitt kamp ga hun etter, og gikk fra én husarrest til en annen da hun flyttet inn hos ektemannens familie.

Hennes frustrasjon og drømmer fikk utløp gjennom poesi, og på tross av trusler fra ektemannen fortsatte Salma å skrive i hemmelighet. Til slutt nådde en samling av diktene hennes et forlag, noe som bokstavelig talt ble en døråpner. Hennes intime skildringer fra eget liv har gitt henne en stor tilhengerskare. Takket være sin anerkjennelse og berømmelse har Salma tatt opp kampen mot de strenge tradisjonene som fortsatt innebærer store begrensninger for tamilske jenter og kvinners muligheter til å leve et anstendig liv.

Regi

KIM LONGIOTTO har i over tjue år laget dokumentarfilmer som retter søkelyset mot kvinner rundt om i verden som er utsatt for undertrykkelse og diskriminering. THE DAY I WILL NEVER FORGET (2003) handler om jenter i Kenya som kjemper mot omskjæring, mens ROUGH AUNTIES (2009) portretterer en gruppe modige kvinner i Sør-Afrika. Den anerkjente regissøren har vunnet priser i Cannes, Sundance og en rekke andre filmfestivaler.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}