Tittelen SALMON CONFIDENTIAL sikter til hemmeligholdet i opp..." /> Tittelen SALMON CONFIDENTIAL sikter til hemmeligholdet i opp..."/> Tittelen SALMON CONFIDENTIAL sikter til hemmeligholdet i opp...">
BIFF 2013

Salmon Confidential

2013 • 1t 11m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Salmon Confidential
Språk
Engelsk
Undertekster
Norsk
Regi
Twyla Roscovich
Manus
Twyla Roscovich
Foto
Twyla Roscovich
Produsent
Twyla Roscovich
Kafka i laksestimen

Villaksen vest i Canada forsvinner og forskere knytter problemene til sykdom i områdets oppdrettslaks. Når laksen migrerer tilbake til elven de fødtes i for å gyte, svømmer de nemlig gjennom trange sund som er overfylte av oppdrettsanlegg. De canadiske styresmaktene er kjappe med å stikke kjepper i forskernes hjul når de retter beskyldninger mot oppdrettsnæringen, men marinbiologen og aktivisten Alexandra Morton kjemper videre. Hun får hjelp fra forskerkolleger i Bergen til å avdekke laksebransjens hemmeligheter, og hun finner stadig kreative løsninger på hvordan hun kan sikre seg bevis.

Tittelen SALMON CONFIDENTIAL sikter til hemmeligholdet i oppdrettsnæringen og den Kafka-lignende prosessen forskere må gjennom dersom de vil belyse næringslivets skyggesider. Mye penger står på spill: Sykdommer spores til norske selskaper, og deres globale ekspansjon fremstilles som en trussel mot økologisk mangfold. Oppdrettsbaronene vil neppe at du skal se denne filmen.

Regi

TWYLA ROSCOVICH er en canadisk dokumentarfilmskaper og undervannsfotograf som blant annet har jobbet for BBC. Nå tar hun hånd om både regi, foto, klipp og fortellerstemme i filmene sine.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}