BIFF 2004

Salvador Allende

2004 • 1t 40m • Chile / Frankrike / Belgia / Tyskland / Spania / Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Salvador Allende
Regi
Patricio Guzmán

Det er 31 år siden det USA-støttede kuppet mot president Salvador Allende fant sted i Chile. Det var den 11. september 1973 at flyvåpenet bombet
presidentpalasset La Moneda i Santiago de Chile og kuppmakerne drepte Allende. Landet havnet i hendene på Augusto Pinochets militærdiktatur. Dette markerte også starten på en 17 år lang heksejakt mot kommunister, sosialister og andre intellektuelle.

Salvador Allende var leder for Sosialistpartiet og ble folkevalgt president i 1970. Han jobbet for en rekke reformer som skulle komme den vanlige chilener til gode, og opprettet vennskaplige forbindelser med Cuba. Med SALVADOR ALLENDE har Guzmán laget et kraftfullt portrett av en mann som for alltid vil bli stående i historien. Allende trodde på at sosialismen kunne innføres i Latinamerika uten voldelige konflikter. Guzmán hengir seg ikke til et udelt positivt bilde av denne legendariske personligheten. Ved å stille spørsmål ved Allendes politiske valg, antyder han samtidig at noen av dem var feilslåtte.

Regi

Patricio Guzmán (1941) studerte ved det katolske University of Chile og ved Escuela Oficial de Cinematografía i Madrid. Han har laget dokumentarer siden 1971 og har brukt mye av livet på å dokumentere de politiske hendelsene i Chile. Hans mest ambisiøse prosjekt, THE BATTLE OF CHILE, 1975-1979, var en trilogi som han av politiske grunner ble nødt til å klippe på Cuba. Blant hans andre filmer finner vi LA ISLA DE ROBINSON CRUSOE (1999), THE PINOCHET CASE (2001), and MADRID (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}