BIFF 2003

Sammen med deg

2002 • 1t 56m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
He ni zai yiqi
Regi
Chen Kaige

Xaiochun, 13, er en talentfull fiolinist og sin fars stolthet. Sammen med faren, som er villig til å ofre alt for sin sønns fremtid som konsertfiolinist, reiser Xiaochun fra den fattige landsbygda til hovedstaden Beijing. Storbyen gjør et uutslettelig inntrykk på far og sønn, og de blir genuint overrasket når de oppdager at talent betyr lite uten penger og makt.

Av andre karakterer møter vi Lili, en glamorøs 'gledespike' som Xiaochun opplever både kjærlighetens gleder og sorger med, og Professor Jiang, en bitter og desillusjonert musikklærer. Begge to utvikler et spesielt forhold til Xiaochun, og er viktige brikker på hans vei til selvransakelse.

SAMMEN MED DEG er nydelig og stemningsfullt filmet, og det visuelle utrykket kombinert med den vakre musikken spiller en viktig rolle i denne historien. Filmen vant Beste Regissør (Chen Kaige) og Beste Skuespiller (Liu Peiqi) på den 50. San Sebastian Film Festival.

Regi

Chen Kaige (f. 1952) er utdannet ved Beijings Filminstitutt. Han hører hjemme blant dem det ofte blir referert til som Kinas femte generasjon filmskapere. Han debuterte som regissør med den prisbelønte GUL JORD (Huang tu di) i 1984, men han oppnådde først virkelig internasjonal suksess med FARVEL MIN KONKUBINE (1993), som vant Gullpalmen i Cannes, en Golden Globe, en mengde kritikerpriser, samt en Oscarnominasjon. Chen Kaige har også hatt stor suksess med THE EMPEROR AND THE ASSASSIN (1999). I 2002 regisserte han sin første engelskspråklige film, den erotiske thrilleren KILLING ME SOFTLY.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}