BIFF 2006

Sammie and Rosie Get Laid

1987 • 1t 41m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sammie and Rosie Get Laid
Regi
Stephen Frears
Stephen Frears satiriske drama fra 1987 om et ektepars utsvevende seksualliv i Thatchers London

Sammy og Rosie er et urbant ektepar i jappetidens London. De elsker å omgi seg med intellektuelle, og har sex med hvem det måtte være, bortsett fra med hverandre. Når Sammys far, en statsansatt politisk torturist, kommer på besøk fra India, må de stille spørsmål ikke bare ved seg selv, men ved hele det jævla samfunnet de lever i.

Stephen Frears gikk med denne filmen til frontalangrep på Margaret Thatchers konservative politikk, som han mente var ansvarlig for Storbritannias moralske og sosiale sammenbrudd. Filmen har ingen klar hovedperson, men sentrerer seg om ekteparet Sammy og Rosie og deres utvidede vennekrets og seksuelle bekjentskaper.

Duoen Frears/Kureishi tar for seg en rekke problemstillinger i denne filmen, fra Storbritannias fortid som kolonimakt til problemene med multikulturelle ekteskap. Der MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE (se denne) var samfunnskritikk pakket inn i et koselig drama, er SAMMY AND ROSIE GET LAID langt mindre subtil. Hippie-kollektiv blir meid ned av bulldosere til lyden av klassisk musikk, mens folket gjør opprør i gatene.

Regi

BIFF retter et spesielt fokus på filmskaperen Stephen Frears i år, både med åpningsfilmen THE QUEEN og en egen retrospektiv-serie på Cinemateket USF under festivalen. Det betyr at du kan stifte bekjentskap med en rekke av hans tidligere filmer i løpet av festivalperioden. Frears ble født i Leicester i 1941 og fikk sitt internasjonale gjennombrudd med MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE i 1985. Du kan lese mer om ham i en egen artikkel.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}