BIFF 2018

Samouni Road

2018 • 2t 08m • Italia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La strada dei Samouni
Språk
arabisk
Undertekster
engelsk
Regi
Stefano Savona
Manus
Stefano Savona, Penelope Bortoluzzi, Léa Mysius
Foto
Stefano Savona
Produsent
Marco Alessi, Penelope Bortoluzzi, Cécile Lestrade
Livet og døden på Gazastripen

Mens medienes dekning av Gazastripen er en repeterende syklus av lidelsesfortellinger om materiell nød, desperate angrep på den israelske overmakten, og den uunngåelige gjengjeldelsen fra den israelske hæren, er Stefano Savonas SAMOUNI ROAD en film om mennesker. Her møter vi de gjenlevende medlemmene av familien Samouni et år etter at israelske hærstyrker drepte 29 palestinske menn, kvinner og barn i Zeitoun.

Filmen er satt sammen av rekonstruerte dronebilder, drømmeaktige animasjonsekvenser og opptak Savona gjorde i 2009-2010, og tegner et nyansert og mangefasettert bilde en bondefamilie som lenge var overbevist om at det rolige nabolaget deres var skjermet fra den væpnede konflikten. I sentrum finner vi tenåringsjenta Amal, som fortsatt har granatsplinter i hodet etter angrepet, men som like fullt hevder at hun ikke har noen historier å fortelle. Etter hvert som Savona sakte, men sikkert fletter fortid og nåtid sammen, blir det imidlertid klart at dette er en av de sterkeste filmfortellingene som noensinne er laget om livet, døden og menneskene i Gaza.

SAMOUNI ROAD er både i vår hovedkonkurranse for internasjonal dokumentarfilm, Documentaire Extraordinaire og i menneskerettighetsfilmkonkurransen Checkpoints.

Regi

Stefano Savona (Italia, 1969) Filmer i utvalg: TAHRIR (2011), PALAZZO DELLE AQUILE (2011), SPEZZACATENE (2010), PIOMBO FUSO (2009), IL TUFFO DELLA RONDINE (2008), CARNETS D'UN COMBATTANT KURDE (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}