BIFF 2015

Sand Wars

2013 • 1t 14m • Frankrike / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sand Wars
Språk
engelsk/fransk
Regi
Denis Delestrac
Manus
Denis Delestrac
Foto
Marc Martinez Sarrado
Produsent
Guillaume Rappeneau
Å selge sand i Sahara

Verden er i ferd med å gå tom for sand. På ordentlig. Menneskeheten er avhengige av sand til glass, datamaskiner, bygninger, veier og annen infrastruktur. Og ikke hvilken som helst sand. Saharas sand duger ikke til infrastruktur, og til tross for sine mange sanddyner importerer de rike oljestatene på Den arabiske halvøy enorme mengder sand. 70 % av verdens strender er i ferd med å forsvinne, og indonesiske øyer forsvinner som resultat av en ulovlig uthenting av sand, hvilket innebærer at hele samfunn forsvinner. Sand betyr store penger, og lokalmiljøenes tradisjonelle næringsveier betyr lite når lyssky aktører er på illegale sandtokt.

SAND WARS er en forbausende og sjokkerende dokumentarfilm om en miljøkrise få vet noe om, og som de fleste vil møte med vantro. Forskere, journalister og aktivister tar oss på en global reise i en skitten underverden av kriminalitet som har store konsekvenser for både enkeltmennesker og miljøet som sådan. Sjelden har et så viktig tema blitt feiet under teppet så lett og så lenge.

Regi

Denis Delestrac (Frankrike, 1968) Filmografi: MYSTERY OF THE NILE (2005), PAX AMERICANA AND THE WEAPONIZATION OF SPACE (2010), BANKING NATURE (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}