BIFF 2002

Santa Maradona

2001 • 1t 36m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Santa Maradona
Regi
Marco Ponti

Italias største mannlig filmstjerne heter Stefano Accorsi og har her rollen som den arbeidssøkende Andrea på 27. Han har en universitetsgrad i litteratur, et par kjærester, er full av håp og har ikke peiling på hvordan han skal komme seg inn på arbeidsmarkedet. Andreas beste venner er Bart, som han bor sammen med og Lucia, som er halvt italiensk, halvt indisk. Hun har et turbulent kjærlighetsliv. Andrea kommer opp i den ene situasjonen mer tragikomisk enn den andre og håpet om jobb svinner etterhvert som han innser at han er håpløs i jobbintervjusammenheng. En dag møter han Dolores og de utvikler et lidenskapelig forhold, noe som får Andrea til å innse at han må skjerpe seg. Men kan han det?

SANTA MARADONA er en av disse italienske komediene som lykkes, takket være et drivende godt manus og replikkvekslinger, gode skuespillere og høy sjarmfaktor. Spesielt er Libero de Rienzos tolkning av rollen som Bart makeløs. Mannen er splitter pine gal, men på den rette måten. Vi antar han må være slik i virkeligheten også. Få med deg denne italienske feel-god filmen, som vi håper norske distributører merker seg.

Regi

Marco Ponti er født i 1967 i Torino. SANTA MARADONA er hans første film og han vant også nettopp en italiensk filmpris (beste første film) for innsatsen. Han har skrevet manus til SANTA MARADONA og til kortfilmen KISSING PAUL NEWMAN (2001) med regi av Fabio Tagliavia. Han skriver for tiden manus til spillefilmen INSTANT LOVE, som får regi av Franco Angeli.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}