Stig Sæterbakken døde 25. januar 2012, og dermed utgjør denn..." /> Stig Sæterbakken døde 25. januar 2012, og dermed utgjør denn..."/> Stig Sæterbakken døde 25. januar 2012, og dermed utgjør denn...">
BIFF 2013

Sæterbakken skriver Sauermugg

2013 • 0t 55m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sæterbakken skriver Sauermugg
Språk
Norsk
Undertekster
ingen
Regi
Morten Hovland
Foto
Morten Hovland
Produsent
Camilla Vanebo
Portrett av et alter ego

Høsten 1998 bestemte Stig Sæterbakken seg for å skrive en roman på én uke. Tanken var at han skulle kombinere alle sine dårligste sider i en romanfigur og på den måten forløse alter egoet han kalte Sauermugg. Filmskaper Morten Hovland fikk lov til å filme ham under prosessen, og via denne fascinerende skildringen av påkallelsen av Sauermugg-personaen, får vi et unikt portrett av forfatteren og mennesket Stig Sæterbakken. Filmen følger hans kamp med teksten frem til ferdig roman året etter. Gjennom intervjuer og mer hverdagslige observasjoner får vi tilgang til hans tanker om litteratur, kunst og livet som sådan, og filmen dokumenterer også et sentralt vendepunkt i Sæterbakkens forfatterskap. Selve boken endte opp som en frittflytende tankestrøm som leker med tid og tekst, og hvor brå vendinger og drastiske tankesprang blandes med energiske refleksjoner rundt barndomsminner og ekteskap.

Stig Sæterbakken døde 25. januar 2012, og dermed utgjør denne filmen kanskje først og fremst et viktig og verdifullt portrett av en av de mest særegne og kompromissløse forfatterstemmene i den norske samtidslitteraturen.

Regi

MORTEN HOVLAND er født i 1969 og bor på Lillehammer. Han har arbeidet som manusforfatter og regissør siden 1996, som manusforfatter på blant annet filmen BESTEVENNER og tv-seriene "Fjortis", "Himmelblå", og den Emmy-nominerte "Stikk!". SÆTERBAKKEN SKRIVER SAUERMUGG er hans dokumentarfilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}