BIFF 2012

Saving Face

2012 • 0t 40m • USA / Pakistan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Saving Face
Regi
Daniel Junge
De nekter å tape ansikt.

Hvert år blir mange, for det meste kvinner, utsatt for forferdelige syreangrep i Pakistan. Man regner med at det er store mørketall. Det finnes nærmest ingen muligheter for kirurgiske inngrep som kan rette opp skadene, så de som overlever er både fysisk og emosjonelt merket for livet. Overgriperen er ofte ektemannen eller en annen offeret kjenner og han får sjeldent straff for det. I SAVING FACE følger vi to kvinner, Zakia og Rukhsana, som har overlevd syreangrepet og forsøker å få sine angripere straffet.

Kvinnene får støtte av ulike ikke-statlige organisasjoner, som the Acid Survivors Foundation, modige politikere og dyktige leger. Vi møter plastisk kirurg dr. Mohammad Jawad som kommer tilbake til hjemlandet sitt for å hjelpe disse kvinnene, advokat Sarkar Abbass som fører Zakias sak, og den kvinnelige politikeren Marvi Memon som kjemper for ny lovgivning. SAVING FACE gir et nært blikk på det pakistanske samfunnet og belyser de syreangrepne kvinnenes vanskelige reise og forsøk på å bekjempe denne uhyggelige praksisen.

Regi

DANIEL JUNGE er en Oscarprisvinnende dokumentarfilmskaper. Hans første helaftens film, CHIEFS (2002), vant hovedprisen i Tribeca. Hans neste film, IRON LADIES OF LIBERIA (2007), hadde premiere på Toronto filmfestival og ble vist på over femti fjernsynskanaler over hele verden, blant annet PBS og BBC. THEY KILLED SISTER DOROTHY (2008) vant publikum- og hovedprisen ved South by Soutwest filmfestival, før den ble vist på HBO og nominert til en Emmypris for beste undersøkende journalistikk. For THE LAST CAMPAIGN OF GOVERNOR BOOTH GARDNER (2009), ble JUNGE nominert til Oscarpris for beste kortdokumentar. For SAVING FACE (2012) vant han i nevnte kategori.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}