BIFF 2018

Say Her Name

2018 • 1t 45m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Kate Davis, David Heilbroner
Foto
Tom Bergmann, Kate Davis
Produsent
David Heilbroner, Kate Davis
Black deaths matter

I 2015 ble akademikeren og aktivisten Sandra Bland stoppet av en politimann etter at hun glemte å signalisere med blinklysene da hun skiftet fil på motorveien. Tre dager senere ble hun erklært død, etter å ha begått selvmord i politiets varetekt. Det viser seg imidlertid raskt at politiets forklaring har flere hull, og på internett spekuleres det i om Bland i det hele tatt var i live da hun kom til politistasjonen. I SAY HER NAME: THE LIFE AND DEATH OF SANDRA BLAND følger vi Blands familie når de ved hjelp av private etterforskere går den offisielle forklaringen etter i sømmene, og avdekker den ene mistenkelige uoverensstemmelsen etter den andre.

Med SAY HER NAME har BIFF-vennene Kate Davis og David Heilbroner (THE NEWBURGH STING) laget nok en spennende og dagsaktuell film om amerikanske myndigheters maktmisbruk. Dette er en engasjerende og tankevekkende true crime-dokumentar om amerikansk politis omfattende uproporsjonale – og ofte dødelige – bruk av vold i møte med landets mørkhudede innbyggere.

Festivalgjester, Q&A: Kate Davis, David Heilbroner (regissører) og Cannon Lambert (medvirkende)

Regi

Kate Davis (USA, 1960), David Heilbroner (USA, 1957) Filmografi: THE NEWBURGH STING (BIFF 2014), STONEWALL UPRISING (2010), WAITING FOR ARMAGEDDON (2009), PUCKER UP (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}