BIFF 2012

Scarlet Road

2011 • 1t 46m • Australia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Scarlet Road
Regi
Catherine Scott
Put on the red light!

Det finnes steder hvor kjøp og salg av sex ikke blir ansett som kriminell aktivitet, men tvert i mot regnes for å være en lovlig industri som reguleres av myndighetene. New South Wales i Australia er et slikt sted, og det er her vi møter Rachel Wotton: en ildsjel, som i sitt arbeide som sexarbeider er særlig opptatt av en spesiell gruppe klienter, nemlig funksjonshemmede. Med sin entusiasme overfor arbeidet sitt, sin veltalenhet og idealistiske innstilling til seksuell frihet, rokker Wotton ved eksisterende normer og tvinger oss samtidig til å konfrontere og korrigere et par av våre egne fordommer.

SCARLET ROAD er en sterk dokumentar, som stiller flere viktige spørsmål angående funksjonshemmedes rettigheter og tabuet knyttet opp mot å ha prostitusjon som yrke. At Wotton skulle være noe så tilsynelatende sjeldent som en kjærlig, intelligent og sterk sexarbeider, og at de menneskene hun introduserer oss for skulle ha et så normalt behov for sex og nærhet, fremstår nesten pinlig overraskende for oss. Og det alene er grunn nok til å gi seg selv et innblikk i en tabubelagt problemstilling som denne.

Regi

Den Sydney-baserte regissøren CATHERINE SCOTT har arbeidet innen feltet i over tjue år, og jobber nå ved Paradigm Pictures - et produksjonsselskap som har satt seg som mål å fremvise dokumentarer som rokker ved folks verdensoppfatning. Sammen med produsent Pat Fiske, har Scott regissert blant andre BUSINESS BEHIND BARS og PROFITS OF PUNISHMENT, for hvilket hun mottok en Walkley Award, den australske ekvivalenten til Pulitzerprisen. SCARLET ROAD er henne siste film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}