BIFF 2011

Scenes from the Suburbs

2011 • 0t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Scenes from the Suburbs
Regi
Spike Jonze
Musikkvideosjangeren har nå utviklet seg til hele albumfilmer

Spike Jonze har laget massevis av musikkvideoer før, men ikke i dette omfanget: SCENES FROM THE SUBURBS er en kortfilm som akkompagnerer Arcade Fires album "The Suburbs" (2010). I en ikke navngitt forstad følger vi en gruppe ungdommer som sykler rundt, fester, skyter med softgun på forbipasserende og gjør slikt bare ungdommer gjør for å få tiden til å gå. Især ser vi forholdet mellom hovedpersonen Kyle og hans bestevenn Winter, som sakte forringes over sommeren. Som et bakteppe foregår det en udefinert borgerkrig mellom to nærliggende byer, uten at dette tar fokus bort fra fortellingen om å vokse opp i en amerikansk forstad.

Manuset er skrevet av Jonze og brødrene Win og Will Butler, henholdsvis vokalist og multiinstrumentalist i Arcade Fire, og historien forsøker å fange tekstuniverset albumet "The Suburbs" befinner seg i. En halvtimes lang musikkvideo, med andre ord. I rollene finner vi unge, talentfulle og ukjente skuespillere.

Regi

Spike Jonze startet karrieren som musikkvideoregissør, og har laget videoer for store navn som Sonic Youth, Beastie Boys, Björk, Daft Punk og Kanye West. Han har i ettertid regissert en håndfull kortfilmer og dokumentarer. Hans tre spillefilmer er alle kritikerroste og prisbelønnede – BEING JOHN MALKOVICH (1999) ble sågar Oscar-nominert. For sin rolle i Jonzes ADAPTATION (2002) vant Chris Cooper en Oscar for beste birolle, og filmen ble ellers belønnet med Sølvbjørnen i Internationale Filmfestspiele Berlin, samt priser til både manusforfatteren Charlie Kaufman og skuespillerne. Hans seneste film TIL HUTTETUENES LAND (2009), basert på Maurice Sendaks legendariske barnebok, ble nominert til en rekke priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}