BIFF 2017

School Life

2016 • 1t 40m • Irland / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
School Life
Språk
spansk/engelsk
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Neasa Ní Chianáin, David Rane
Manus
Etienne Essery, Neasa Ní Chianáin, David Rane
Foto
Neasa Ní Chianáin
Produsent
David Rane
Ta meg tilbake til skolebenken!

Headfort School er den eneste internatskolen for barneskoleelever i Irland. Her møter vi lærerparet John og Amanda Leyden, som har jobbet ved skolen i over førti år, og som har hatt skolens nåværende rektor som elev. Med et friskt perspektiv på læring, hvor barna i ung alder får vite at de selv kontrollerer sitt eget liv, fokuserer paret på å skape omtenksomme, balanserte og selvstendige elever, og en hverdag preget av humor, glede og en positiv holdning. Staben utviser en oppriktig interesse og hjertevarm omsorg overfor sine elever, som gjør slutten på skoleåret til en tårevåt og rørende affære.

Med sine ukonvensjonelle metoder og sin eksentriske oppførsel er det noe barnaktig over John og Amanda, og deres mange spørsmål knyttet til den nært forestående pensjonisttilværelsen speiler den usikkerheten barna opplever når deres tid på skolen nærmer seg slutten. Publikumsfavoritten SCHOOL LIFE er en uforglemmelig skildring av et skoleår hvor alternativ læring skaper verdier som ofte glimrer med sitt fravær i dagens skole.

Regi

Neasa Ní Chianáin (Irland 1975), David Rane. Chianáins filmografi: THE STRANGER (2014), FAIRYTALE OF KATHMANDU (2007), FRANK NED & BUSSY LIZZIE (2004). SCHOOL LIFE er Ranes første helaftens dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}