BIFF 2014

School of Babel

2013 • 1t 29m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La cour de Babel
Språk
Fransk
Undertekster
Engelsk
Regi
Julie Bertuccelli
Manus
Julie Bertuccelli
Foto
Julie Bertuccelli
Produsent
Les Films du Poisson, Sampek Productions
Fransk for nye landsmenn

De har nettopp ankommet Frankrike. De har reist fra Irland, Brasil, Senegal, Tunisia, Kina og Serbia. De er mellom 11 og 15 år. Noen kommer fra stabile familier som flyttet til Frankrike grunnet jobb, andre har flyktet fra fattigdom og forfølgelse. De er plassert i samme klasse - en mottaksklasse hvor de får intensivert språkopplæring, og jobber seg gjennom alt det andre de må kunne før de kan begynne på vanlig fransk skole.

Gjennom et år fulgte Julie Bertuccelli tenåringenes første steg inn i det franske samfunnet. Innenfor klasserommets fire vegger fortelles det om ungdommelig uskyld, ærlighet, entusiasme, frustrasjon og indre uro. Og som om det å tilpasse seg et nytt samfunn og lære seg et nytt språk ikke var vanskelig nok, må de nye elevene hanskes med hjemlengsel og traumatiske minner. Med god hjelp fra den tålmodige læreren Brigitte Cervoni, lærer likevel ungdommene at språk og bakgrunn ikke trenger å være et hinder for vennskap og gjensidig respekt.

Regi

Julie Bertuccelli (Frankrike, 1968) Filmografi: TREET (2010), TIDEN ETTER OTAR (2003), LA FABRIQUE DES JUGES OU LES RÈGLES DU JEU (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}