BIFF 2002

Scratch

2001 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Scratch
Regi
Doug Pray

Du trenger ikke være kjenner eller så veldig opptatt av hip-hop musikk for å like denne dokumentaren. SCRATCH har mye intern humor, men mye blir også forklart på et temmelig enkelt vis.

Filmregissør Doug Prays forrige musikkdokumentar HYPE! omhandlet de uoverenstemmelser og friksjoner som oppstår når undergrunnsband plutselig får suksess og blir megastjerner. I SCRATCH er den siden av saken totalt fraværende. Her går det i historikk og utøves demonstrasjoner av de forskjellige teknikker som benyttes for å skratsje. Skratsjerne nådde sitt høydepunkt på syttitallet, siden kom rappere og overtok rampelyset, mens DJ'er noe mer tilbaketrukket fremdeles har full regi over dansegulvene rundt omkring. Men i undergrunnsmiljøer har skratsjingen gjennomgått en betydelig utvikling siden den gang. Alt dette får Pray med seg i denne dokumentaren, som helt sikkert vil gi deg større innsikt i fenomenet hip-hop og folkene bak.

Regi

Doug Pray er oppvokst i Colorado og studerte sosiologi ved Colorado College og film ved UCLA School of Film and television. I tillegg til å være dokumentarfilmskaper og musikkvideoregissør, er han også musiker og en kjent radiopersonlighet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}