BIFF 2009

Scratch

2008 • 1t 35m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Rysa
Regi
Michal Rosa
Kjærlighet, overvåkning og mørke hemmeligheter

Joanna og Jan er et middelaldrende par som ser ut til å leve et lykkelig liv sammen – helt til noen skraper under overflaten på fasaden. Under feiringen av sitt førtiårsjubileum får de tilsendt en videokassett som inneholder opprivende beskyldninger i form av en dokumentarfilm som påstår at Jan var et medlem av sikkerhetstjenesten som giftet seg med Joanna som et påskudd for å komme seg nærmere familien hennes. Jan mener det er et latterlig påfunn, men Joanna klarer ikke helt å tro på ham. Hun må ta et oppgjør med sin mann, deres ekteskap, og med Polens mørke fortid.

Regissør Michal Rosa er mer opptatt av frykten og menneskene bak statlig overvåkning og dobbeltspill en deres politiske realiteter. VÅRT EGET LIV er først og fremst et ytterst velspilt drama som skildrer det psykologiske klimaet bak Jernteppet gjennom et ekteskap som sakte, men sikkert fortæres av tvil, mistenksomhet og mangel på tillit.

Regi

Michal Rosa er en polsk regissør med flere langfilmer på samvittigheten. Han debuterte med spillefilmen FARBA i 1997, og har siden den gang regissert CISZA (2001), CO SLONKO WIDZIALO (2006) og nå altså VÅRT EGET LIV. I 2008 stod han dessuten bak tretten episoder av TV-serien "Czas honoru". 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}