BIFF 2012

Searching for Sugar Man

2012 • 1t 26m • Sverige / Storbritannia

4 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF+

Originaltittel
Searching for Sugar Man
Regi
Malik Bendjelloul
Historien om den største artisten du aldri har hørt om.

SEARCHING FOR SUGAR MAN forteller den utrolige historien om Rodriguez, mannen som kunne ha blitt 70-tallets største musikkikon. Sixto Rodriguez beveget seg i kjent folk-landskap, og alle i både bransje og presse var overbeviste om at han ville bli den neste Dylan. Slik ble det ikke. Han fikk ikke gitt ut mer enn to album før han ble sparket fra plateselskapet på grunn av manglende platesalg. Det var rett og slett ingen i USA som visste hvem han var, og Rodriguez forble en skjult perle for de spesielt interesserte.

Slik var det imidlertid ikke i Sør-Afrika. Mange år senere ble Cold Fact soundtracket til anti-apartheid-bevegelsen. Ingen visste hvem han var, rykter gikk om et grusomt selvmord på scenen, men tekstene og låtene hans resonnerte noe voldsomt hos massene, som var lei av all forskjellsbehandlingen. De sørafrikanske musikkelskerne Stephen Segerman og Craig Bartholomew-Strydom satte seg fore å finne ut hva som egentlig skjedde med mannen. SEARCHING FOR SUGAR MAN er en fengslende film om musikk, politikk og fankultur.

Regi

MALIK BENDJELLOUL er en svensk regissør og tidligere barneskuespiller. I 1990 hadde han en rolle i den svenske barneserien EBBA OCH DIDRIK. SEARCHING FOR SUGAR MAN er hans dokumentardebut, og har allerede vunnet flere priser for beste dokumentar, inkludert hos Sundance Film Festival, Los Angeles Film Festival og Tribeca Film Festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}