BIFF 2011

Self Made

2011 • 1t 28m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Self Made
Regi
Gillian Wearing
Vil du være med i en film? Du kan spille deg selv eller en fiksjonell karakter. Ring Gillian.

Gillian Wearing er en britisk Turner-vinnende samtidskunstner, som har hatt et fokus på å finne interessante og skjulte detaljer ved helt vanlige mennesker. I forarbeidet til SELF MADE rykket hun inn annonse som ikke sa annet enn: “Vil du være med i en film? Du kan spille deg selv eller en fiksjonell karakter. Ring Gillian.” Flere hundre svarte, og hun valgte ut syv som skulle få opplæring i method acting. I filmen følger vi disse syv idet de bruker egne erfaringer til å gjenskape faktiske eller fiksjonelle scener fra sitt liv, eller skape helt nye vrier på det som kunne vært. Etterpå får de se resultatet som en scene fra en film. Gjennom en slik form for psykologisk renselsesprosess oppdager de skjulte sider ved seg selv, om det så er å konfrontere det ubevisste eller det altfor åpenbare vanskelige.

Å få vanlige mennesker til å åpne seg foran kamera er i dag nesten forbeholdt reality-TV, men Wearing gjør det med en unik følsomhet og respekt for subjektet. SELF MADE demonstrerer at man ikke nødvendigvis må lenger enn til sine medmenneskers navler for å beskue noe engasjerende og interessant.

Regi

Gillian Wearing er en engelsk konseptuell kunstner og vinner av The Turner Prize i 1997 under den årlige British fine art award. I 1994 laget Wrearing en rekke viedoer av personer som ”tilstod alt”. Samme år laget hun DANCING IN PECKHAM, en video der hun danser rundt på et kjøpesenter. I 2011 ble hun utnevnt til Officer of the Order of the British Empire for sitt arbeid med kunsten. I 2011 kunne hun også lansere dokumentaren SELF MADE.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}