BIFF 2011

Selv ikke regnet

2010 • 1t 43m • Mexico / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
También la lluvia
Språk
Engelsk/Spansk
Regi
Icíar BOLLAÍN
Postkolonial déjà vu

Den spanske regissøren Sebastián og hans filmteam kommer til Bolivia for å spille inn en film om Christofer Columbus' fremferd i den nye verdenen. Bolivia er valgt på grunn av sitt lave kostnadsnivå, og det tar ikke lang tid før filmarbeiderne kommer i konflikt med lokalbefolkningen. Innledningsvis dreier det seg om skruppelløse forhandlinger om prisen på tjenester, men etterhvert havner filmproduksjonen i sentrum for en svært betent konflikt om hvem som eier grunnvannet i området.

I en tidlig scene i SELV IKKE REGNET ser vi et helikopter komme flygende med et gigantisk krusifiks hengende under seg. Det er en sekvens hvis brutale og storslåtte symbolikk sender tankene hen til både APOKALYPSE NÅ og Werner Herzogs FITZCARRALDO. Filmens hovedtema er da også hvordan spanjolenes fremferd i Sør-Amerika på 2000-tallet bærer åpenbare likheter med invasjonen på 1400-tallet. Med Gael Garcia Bernal i hovedrollen som en velmenende, men moralsk kompromittert filmregissør som går seg vill i en jungel av kostnadsbesparing og nyttemaksimering, er SELV IKKE REGNET et særdeles interessant drama om postkolonialisme i praksis.

Regi

Icíar Bollaín er en spansk skuespiller, regissør og skribent. Hun var hovedrolleinnehaver i en rekke spanske filmer på nittitallet og begynnelsen av totusentallet. I 1995 skrev og regisserterte hun sin spillefilmdebut HOLA, ESTAS SOLA? (HI, ARE YOU ALONE), om to unge jenter som drømmer om å finne et verdslig paradis. SELV IKKE REGNET (2010) ble valgt til Spanias bidrag for Beste Fremmedspråklige Film under den åttitredje Academy Awards.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}