2010 • 1t 46m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Senna
Regi
Asif Kapadia
Den beste filmen du noensinne kommer til å se om Formel 1

For oss i det rasjonelle, balanserte Norden har det alltid vært vanskelig å forstå visse nasjoner og landsdelers hang til å opphøye sine største idrettsmenn til "guder" – tenk søramerikanske fotballspillere og enhver japaner som noensinne har fått til noe innenfor en idrett. I Norge er toppidrettsutøvere enkle barn fra bygda. I Brasil er de noe helt annet: Da den brasilianske Formel 1-føreren Ayrton Senna døde erklærte myndighetene i Brasil tre dagers landesorg, og det anslås at omlag tre millioner mennesker møtte opp i hans fødeby Sao Paolo for å ta et endelig farvel.

I denne kritikerroste dokumentarfilmen følger vi Sennas spektakulære liv, fra han entret den internasjonale motorsportscenen på midten av 80-tallet og fram til hans tragiske død på bilbanen. Filmen byr på intervjuer med Sennas venner, familie og konkurrenter, som sys sammen med en rekke vakre og spektakulære arkivklipp som viser den fulle bredden av hans sjåføregenskaper. SENNA er en dokumentar om et høyst usedvanlig og fascinerende person – en film som transcenderer motorsporten og dokumentarsjangeren.

Regi

Asif Kapadia er en britisk filmskaper med idiske røtter. Han har regissert flere prisvinnende filmer, som for eksempel THE SHEEP THIEF (1997), THE WARRIOR (2001) og ikke minst SENNA (2010), som ble tildelt en pris under Sundance Film Festival i 2011.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}