BIFF 2010

Senterjenter

2009 • 1t 22m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Galerianki
Regi
Katarzyna Roslaniec
Hver dag er superlangdag

SENTERJENTER er en film som tar for seg et tema som i de senere år har blitt urovekkende vanlig i Polen: Unge jenter lar seg forføre av den løpske kommersialismen som preger de tidligere østblokklandene, og utvikler et enormt og umettelig begjær etter klær, sko og andre materielle goder. Og siden unge polske jenter flest har en heller beskjeden privatøkonomi, bytter de villig vekk det mest lettomsettelige de har – kroppene sine.

SENTERJENTER er et drama om en jentegjeng hvor dette er modus operandi. Den unge, uskyldige Alicja får nye venner, og snart er hun på full fart inn i en verden hvor kroppen hennes er en magisk billett til alt hun måtte ønske seg. Men det er som kjent ikke bare enkelt å være utøver av verdens eldste yrke, og når man i tillegg legger til tenåringsangst og løpske hormoner, har man en nærmest perfekt oppskrift på en film om hvordan det er å være tenåring i det postsovjetiske Øst-Europa.

Regi

Katarzyna Roslaniec (1980) er en polsk regissør og manusforfatter som debuterte med den brisbelønte kortfilmen SENTERJENTER i 2006. Tre år senere videreutviklet hun kortfilmen til det som skulle bli hennes første langfilm – også denne med tittelen SENTERJENTER.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}