BIFF 2009

Sergio

2009 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sergio
Regi
Greg Barker
Møt Sergio Vieira de Mello - det internasjonale diplomatiets svar på James Bond

SERGIO forteller historien om Sérgio Vieira de Mello, FNs tidligere høykommisær for menneskerettigheter som ble drept under et selvmordsangrep på FNs hovedkvarter i Bagdad den 23. august 2003. De Mello var en diplomat som nøt høy anseelse i de fleste politiske miljøer, og ble ofte beskrevet som en fredsmeklende blanding av James Bond og Robert Kennedy. Med sin særegne karisma og naturlige sjarm, maktet han gang på gang å skape diplomatiske bånd der dette ble regnet som umulig, og med tiden ble han tildelt rollen som FNs "mister fix it". De Mello ble sendt av gårde til de mest håpløse konfliktene og uløselige konfliktene; fra minerydding i Kambodsja og Jugoslavia og flyktningearbeid i Sentral-Afrika til jobben som FNs spesialutsending til Kosovo, gisselforhandlinger på Fiji og stillingen som overgangsadministrator i Øst-Timor i tiden da den tidligere kolonien erklærte sin selvstendighet. I kraft av sin imponerende merittliste, ble de Mello deretter sendt på et siste oppdrag til Irak som generalsekretær Kofi Annans stedfortreder.

SERGIO forteller Sérgio Vieira de Mellos forbløffende livshistorie med en blanding av intervjuer og rekonstruksjoner av etterspillet etter den dødbringende eksplosjonen. Dette er en eksepsjonell film om en eksepsjonell mann.

Regi

Greg Barker er en regissør og produsent med bakgrunn i TV. Han har skrevet, produsert og regissert episoder av TV-serier som "Red Files" og "Frontline". SERGIO er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}