BIFF 2007

Seven Easy Pieces By Marina Abramovic

2007 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Seven Easy Pieces By Marina Abramovic
Regi
Babette Mangolte
Syv banebrytende performanceverk på 93 minutter

I november 2005 gjennomførte performancekunstneren Marina Abramovic et uvanlig prosjekt på Guggenheim-museet i New York. Som en hyllest til pionerene innen performancesjangeren satte hun sammen et program hvor hun tolket banebrytende performanceverk av noen av 60- og 70-tallets mest kjente utøvere. I tillegg til to av sine egne verker, tolket hun arbeider av Bruce Naumann, Joseph Beuys, Gina Pane, Valie Export og Vito Acconci. Hvert verk ble framført over sju timer, og tolket på samme måte som en mesterpianist tolker et pianostykke; trofast mot originalideen, men med god plass til improvisasjon.

SEVEN EASY PIECES BY MARINA ABRAMOVIC representerer et fragment av hver av disse framføringene. Abramovic og regissør Babette Mangolte ønsket å la folk få ta del i beryktede og hyppig refererte arbeider, som fram til nå kun har vært dokumentert via fotografier. I tillegg til å være en hyllest til performance som kunstform, stiller filmen også spørsmålet om hvorvidt det er mulig å dokumentere en såpass tids- og stedsspesifikk kunstart på film.

Regi

Babette Mangolte er en eksperimentell filmskaper som bor i New York og som har laget avant garde-filmer siden midten av 70-tallet. Filmene hennes dreier seg ofte om spørsmål som har med forholdet mellom estetikk og teknologi å gjøre, og mulighetene for å fremstille virkeligheten på film. Mangolte har et stort arkiv bestående av fotografier av viktige personer og hendelser innen New Yorks danse- og performancescene på 70- og 80-tallet. I den senere tid har hun vendt seg mot skrivingen for å reflektere rundt sin fotograf- og filmskapergjerning.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}